Ernst, Bobbie en de rest

E  rnst en Bobbie weten het niet meer is een doldwaas avontuur waarin grappen, avontuur en alle bekende liedjes van het duo voorbijkomen.

In het nieuwste theater-avontuur van het duo staan sport en gezondheid centraal. Deze twee thema’s zijn op een speelse manier in het interactieve verhaal verweven. Het zit Ernst en Bobbie danig tegen in dit nieuwe avontuur en ze besluiten naar het buitenland te vertrekken voor de oplossing van hun tegenslagen. Eenmaal daar aangekomen blijkt dat ze door te sporten en gezond te eten hun doel kunnen bereiken. Natuurlijk loopt uiteindelijk alles goed af en brengen Ernst en Bobbie het avontuur tot een goed einde.

Het is een vrolijke en interactieve voorstelling van 60 minuten met alle bekende liedjes van het duo. Het decorontwerp is van Joris van Veldhoven. Het is een spannend verhaal waar stiekem de kinderen iets wordt meegeven: het gaat over gezond eten en bewegen. In het begin eet Bobbie ongezond en beweegt weinig en door het avontuur heen wordt er naar de clou gewerkt: gezond eten en bewegen is goed. Het is een grappig verhaal waar in verschillende scènes Ernst en Bobbie meedoen aan een pompoenwedstrijd en via allemaal verwikkelingen uitkomen in Amerika. Hier stuiten ze zelfs op een radiografisch bestuurbare pompoenmarmot. Natuurlijk loopt alles goed af.
Het is bijzonder hoe video in deze voorstelling verweven zit. Dat geeft een extra dimensie.

Merchandise
Kaartjes

Het AD gaf de vorige voorstelling van het duo de maximale score van 5 sterren en schreef erover: ‘Ernst en Bobbie handhaven zich al 20 jaar met gemak aan de top van het kinderamusement in Nederland’. De nieuwe voorstelling van Ernst en Bobbie zet deze lijn ruimschoots door.